Bilsport är en omfattande sport med en mängd olika grenar. Kortfattat kan bilsport förklaras som alla typer av tävlingar och lopp där man använder bilar. På det sättet särskiljer sig bilsporten från andra motorsporter, till exempel motorcykelsport, båtsport eller snöskotersport.

De största grenarna inom bilsporten är rally och racing. Båda grenarna går ut på att köra snabbast under en tävling mot andra bilar, men utformningen av dessa tävlingar ser lite olika ut grenarna emellan. Inom racing kör man till exempel på en sluten, asfalterad bana. Samtliga deltagare i tävlingen, som kallas racerförare, startar samtidigt, vilket betyder att man inte bara måste fokusera på hur man ska ta kurvor och köra för att komma runt banan så snabbt som möjligt, utan också på att undvika och köra om sina medtävlanden. Inom rally kör bilarna istället en och en. Tävlingsbanan går från en punkt till en annan, och eftersom man inte kör på en anlagd bana kan underlaget vara varierande inom rally – det kan vara allt från asfalt eller snö till grus eller sand.

Bilsport är mycket populärt som publiksport. Det som sannolikt gör att många fascineras av bilsport är att bilkörning är något som de flesta ägnar sig åt till vardags, och de kan därför relatera till hur det skulle kännas att köra i sådana höga hastigheter. Till vardags är det dock inte hastigheten som är det viktigaste, utan att ens bil fungerar väl och är utrustad för alla behov som uppstår i vardagen (till exempel vad gäller lastningsmöjligheter och belysning). För detta kan man gå in på www.transportstyling.se, där det finns ett stort utbud av tillbehör för bilar. Du kan enkelt se vad som finns för just din bilmodell, och därmed hitta det som gör din bil bättre.