Oavsett vilken sport du ägnar dig åt är det viktigt att ha rätt träningskläder. Det finns många träningsbyxor för dam som passar olika sporter. Vissa träningskläder och skor kan ha en viss påverkan på din prestation när du sportar. Därför är valet av träningskläder viktigt. Förutom att träningskläderna kan påverka ditt sportande kan bra kläder även ge dig den rätta känslan. Det är viktigt att känna dig bekväm, snygg och stark när du sportar.

Träningsbyxor ska sitta bekvämt

För att minska risken att störa dig på att du har fel kläder på dig när du utövar din sport är det viktigt att du väljer plagg med omsorg. Utgå först ifrån din sport och sedan går du igenom sortimentet för att hitta plagg som tilltalar dig. Det viktigaste är att du hittar träningskläder som du trivs i. När du ska välja ut träningsbyxor anpassade för dam ska du hitta ett par som sitter uppe oavsett vad du gör. Om du ägnar dig åt styrketräning är det en fördel om träningsbyxorna inte blir genomskinliga när du gör vissa övningar. Exempelvis kan det vara en fördel att hitta träningsbyxor för dam som är tighta om du löptränar.

Prova träningskläderna innan du köper dem

Förutom träningsbyxor är det bra för damer att ha en sport-bh som ger ett bra stöd. Som med träningsbyxor är det viktigt att prova plaggen så att de sitter bra på just din kropp. När du provar träningskläderna är det bra att göra några rörelser för att få en indikation på hur de faktiskt sitter. Träningskläder ska inte sitta för hårt men de ska samtidigt ge en bra stabilitet. Om ett träningsplagg inte känns helt hundra är det bättre att leta vidare än att köpa något halvdant.

Sporta utomhus

Om du sportar utomhus ställs det ännu högre krav på dina träningskläder. På vintern när det är kallt ute behöver du ha värmande plagg som transporterar bort fukt för att du inte ska bli kall i onödan. Att klä dig lager på lager som fortfarande ger dig rörelsefrihet är en bra idé. Välj med fördel kläder i funktionsmaterial oavsett i vilken miljö du tränar.