Man som cyklar förbi människor

Många runt världen använder en cykel nästan dagligen. Vissa använder en cykel i syfte att komma till jobbet eller kanske skolan, andra cyklar för god hälsa och motion. Vissa cyklar flera mil i veckan eller om dagen för att träna och bli bättre. Genom historien har det utvecklats och skapats olika typer av cykelsporter. Till cykelsporter räknas de tävlingar med specialkonstruerade cyklar gjorda för att cykla på landsväg, bana och terräng. Motioncyklisternas höjdpunkt i Sverige är de lopp vi kallar för Vätternrundan, loppet är 300 km långt och kostar 1350 kronor att delta i.

En cykel i fint väder

Vi har även cykelsport som en gren i de olympiska spelen. Den första gången människan använde sig av cykel i ett lopp var i Paris, 1868. De tävlande som deltog i loppet cyklade 1200 meter, vilket är en väldigt kort sträcka jämfört med de loppen som finns idag. Vi har tre kända cykeltävlingar som kallas Grand Tours. De går vid namnen Le Tour de France, Giro D’Italia och Vuelta a Espana. Sedan finns det självklart också andra kända lopp som cyklas årligen. I storstäderna ser man fler och fler människor som väljer att cykla för att slippa trafiken som uppstår av alla bilar. Vilket är ett smart val då man sparar tid och pengar samtidigt som man förbättrar hälsan. Så vad väntar du på? Sälj din bil på bilauktion och kom igång med cyklandet direkt.

En cykel i en skogEftersom man cyklar för olika syften, så finns det självklart olika cyklar beroende på vart och hur du hade tänk cykla. För de som vill använda cykeln som transportmedel ska de vända sig mot hybridcyklar då de är gjorde för just det syftet. För lite högre nivå av cyklande vid hårt klimat så ska man kika på mountainbikes. Dessa är specialkonstruerade för att klara alla typer av gupp och ojämnheter som finns på marken. Är du ute efter cyklar gjorda för trix och häftiga stunts så är det en BMX-cykel som du ska ha.

 

Oavsett vad du letar efter så finns det en massa olika val beroende på de behov som du har. Att cykla är något som är väldigt enkelt, samtidigt som det ger underbara resultat för hälsan och sinnet. Känner du dig intresserad av att köpa en cykel eller lära dig mer om ämnet? Då kan du klicka här om du vill testa dina kunskaper om cykelsport för att ta reda på vad du kan.