Blod, svett och tårar…

Nej, det handlar inte om Winston Churchills uttalande, utan om träning och sportutövande. Men sport behöver inte vara så otroligt svettigt och jobbigt som det oftast dock är – det finns även sporter av den lugnare varianten. Dock kan många tycka att det inte borde inkluderas i sportkategorin, men flåset och svetten har dock inte alltid med det att göra. Här följer några exempel på lugnare sporter för dig som inte får ta i så hårt.

Yoga

Yoga är förmodligen en älskad eller hatad sport. För den som föredrar ordentliga träningspass med flås och spring, så ligger yogan längst ned på listan. Men för den som vill träna upp smidighet och rörlighet, samt den mentala biten, kan yoga vara rent förträfflig. Den kräver heller inte så mycket, bara en yogamatta och lite träningskläder som du t.ex kan hitta på outletsverige.se eller liknande.

Stretchmoves

Detta är en kombination av yoga och stretching – lite grand som pilates, alltså. Har du mycket spända muskler från stress eller för mycket övrig träning, så kan stretchmoves mjuka upp dig avsevärt med sina töjningsrörelser och avslappningsövningar.

Body balance

Här har vi ytterligare en mix av yoga och pilates, men det förekommer olika moment som görs till rytmisk musik, så att det blir lite roligare att utöva. I den här sporten tränar du upp din styrka lite mer, då det förekommer en hel del styrkeövningar – inte minst för bålen. Body balance är faktiskt ett riktigt bra komplement till vanlig konditionsträning.

Power walking

Okey, det kanske inte är en av de lugnaste sporterna som finns men den är betydligt mer stillsam än ett löppass. Du kan också välja att gå i din egen takt. Power walk innebär dock att gå snabbt under en viss tid, det är nästan som att springa lugnt men inte riktigt. Fördelen är att du får upp flåset utan att skada knän och fötter på samma sätt som du gör när du löper. Sätt på dig ett par hörlurar och sup in musiken och den sköna luften, och ge dig ut och gå.

Simning

Fördelen med simning är att du kan ta i som aldrig förr, samtidigt som du också kan simma lugnt, så att säga.

Crawlande gör att du snabbt blir trött men vanligt, enkelt hederligt bröstsim är betydligt lugnare. Du behöver inte bry dig om att du ser ut som en pensionär i simhallen – lugna simtag brukar även uppskattas av yngre.