Skivstång med vikter

Vi vet ju att det är bra och träna. Men trots att vi vet detta så kan det vara otroligt svårt att komma igång eller att få till en bra träningsrutin. Därför är det bra att gå till ett gym. Utbudet av maskiner, vikter och olika typer av klasser på gymmen är idag enormt stort. Det blir därför också enkelt för dig att hitta det gym som passar dig bäst. Det är också mer motiverande att gå till ett gym eftersom du lär känna nya människor med samma intressen som du. På ett gym kan du också skaffa dig en träningspartner vilket gör det svårare att skippa träningspass när latmasken tittar fram. Att träna på gym är både socialt och hälsosamt.

Variation i din träning

Träning tillsammans är roligareVad menas då med att ha variation i träningen? Det betyder att vi både behöver träna styrka, kondition och rörlighet. När vi tränar styrka hjälper vi kroppen att stabilisera sig och förhindrar värk. Kondition ger oss ett starkt hjärta och blodomlopp så kroppen effektivt kan pumpa ut syre i kroppen. Flexibilitet behövs helt enkelt för att vi ska kunna röra oss och för att stela muskler inte ska förhindra blodflödet. Många gym har pass som bakar ihop alla dessa tre faktorer på ett bra sätt i en och samma klass. Kolla olika pass på https://www.bruce.app/ så får du lite inspiration av vad du kan göra för att variera just din träning.

Hur kommer man igång?

Det är alltid lite läskigt att gå till ett gym om man aldrig har gjort det förr. Dock så kommer du att mötas av gympersonal som är redo att hjälpa dig så att du känner dig till rätta. Ett tips för nybörjare; be en tränare att sätta ihop ett styrketräningsprogram åt dig, anpassat efter de mål som du har. Då känner du dig genast tryggare när du vet vilka övningar du ska göra och hur du ska utföra dem. Lycka till!