För dig som inte hållit på med träning tidigare är det väldigt enkelt att i början göra några fatala träninsmissar som resulterar i känslan att träning kanske helt enkelt inte är din grej. Det vore synd, eftersom man väldigt enkelt kan ta del av några goda råd och tips för att undvika missarna, och därmed göra träningen mycket roligare, mer motiverande och framför allt enklare att kunna lyckas med i längden.

Goda råd och tips

Om du följer tipsen vi sammanställt nedan kommer du med all sannolikhet undvika att skada dig i onödan eller uppleva att träningen påverkar din hälsa på ett negativt sätt.

Äta rätt

Det tjatas alltid att man ska äta både det ena och det andra för att lyckas med träningen, men oavsett vad man äter så gäller det att inte äta för lite. Visserligen ger det utslag på vågen och man går ner i vikt till en början. Men långsiktigt är det inte bra att bränna mycket fett, eftersom musklerna då också tar stryk. Ämnesomsättningen påverkas negativt i vissa fall och bristen på de viktiga näringsämnena i kombination med för lite energi gör att immunförsvaret blir försvagat, vilket resulterar i att man lättare blir sjuk och tvingas ta en paus från träningen.

För att få tips på vilken mat som är bra under träningen går det bra att söka på internet, och då kan du passa på att handla på mat.se rabattkod för att hitta högkvalitativa matvaror till lägre priser.

Ut för hårt

Risken i början av sin träning är att man går ut för hårt, men det är bättre att ta det lite lugnare i början för att vänja kroppen vid ansträngning, samtidigt gör allt för att undvika skador. Det gäller inte tappa motivationen och därför är det viktigt att ha mål som är realistiska. Visst ska träning vara lite jobbig, men inte för tuff så att det blir för övermäktigt.

Träningsplan

Det är bra att lägga upp en träningsplan, vilket gör det svårare att hoppa över träningen med dåliga ursäkter. För att undvika att skippa träning utan någon speciell orsak så se till att förbereda, packa träningsväskan dagen innan, boka in pass eller det allra bäst att skaffa en träningskompis. Då hjälper ni varandra att hålla motivationen igång.

Andra tips

Att man försöker röra sig lite, tio minuter träning, är bättre ingen alls. Något som är viktigt är att göra en uppvärmning innan passet börjar, för det minskar risken för skador. Skulle det vara så att man missar ett träningstillfälle, hjälper det inte att ta igen på nästa träning och tränar hårdare. Då blir istället skaderisken större. Vissa gör felet och tränar alldeles för ensidigt, det gäller att ha variation i sin träning, både kondition och styrka. Vilket gör att det blir roligare också!

Dessa var några goda råd och tips som man kan ha nytta av om man vill börja träna och aldrig har gjort det förr.